Rengøring brændstof injektorer er en service ofte anbefalet af forhandlere og værksteder, men medmindre der er synlige tegn på tilstoppede indsprøjtningsdyser (såsom et groft tomgang, stå, dårlig acceleration eller høje niveauer emissioner) er det måske ikke nødvendigt. Et tipoff er, at brændstof injektor rengøring ikke typisk noteret på bilproducenter rutinemæssig vedligeholdelse tidsplaner.

Mange butikker fremme en hurtig / nem injektor, der kører en renseopløsning gennem injektorerne mens de stadig monteret i motoren. En mere grundig (og dyre) proces for alvorligt tilstoppede indsprøjtningsdyser kræver fjerne injektorer og rense dem på en maskine beregnet til dette formål.

Fuel injektorer tilstoppe, når indskud bygge op over tid og tusindvis af miles; når det sker, de ikke levere den fin tåge af gas, der giver maksimal ydeevne og effektivitet. Hvis det sker, vil du bemærke et tab af motorens ydeevne eller lavere brændstoføkonomi.

Den type benzin du bruger også kan være en faktor. Alle benzin er forpligtet til at indeholde vaskemidler, der forhindrer kulstof aflejringer, lak og andre gunk fra formning i brændstofsystemet, men ikke alle mærker bruger det samme beløb. Lavere priser brands bruger ofte kun et minimum, men de såkaldte Top Tier mærker bruger flere vaskemidler, og nogle bilproducenter anbefale dem på grund af det.
Rengøringsmidler er blevet krævet af EPA siden 1995, fordi mange bilejere klagede over tilstoppede indsprøjtningsdyser og brændstof-systemet indskud. Ikke alene har benzin fået bedre siden da, men så har de injektorer, så problemer er ikke så udbredt som de plejede at være.

Imidlertid er direkte benzinindsprøjtning, en mere sofistikeret injektion system, der opererer under højere tryk, blevet almindeligt i motorer, og nogle GDI systemer har vist sig at være mere tilbøjelige til tilstopning end almindelig brændstofindsprøjtning.

Det er derfor nogle producenter, såsom Hyundai og Kia, blandt andre, anbefaler at tilføje en brændstofsystemet renere til din benzintank jævnligt, hvis du ikke bruger Top Tier gas på regelmæssig basis.
Mange andre benzin tilsætningsstoffer, som formodes at rense brændstofsystemet dele er også tilgængelige i håndkøb, og de kan hjælpe med at holde tingene rene nok, så brændstof injektor rengøring er ikke nødvendig. De ekstra rengøringsmidler findes i Top Tier gas bør gøre det samme, som kan være alle dine brændstofsystemet behov.