En løs beslag, gummi bøjle eller stik, eller en, der er dårligt korroderet, kan tillade en lydpotte at rasle når du accelererer eller kører på ujævne veje, eller selv når bilen holder stille og tomgang.

En løs lydpotte kan tillade overdreven bevægelse i andre komponenter så godt og øge belastningen på de dele, så det kan blive mere end en irriterende støj, hvis efterlades uden opsyn. Hvis lyddæmperen hænger lavere end normalt, er der også en risiko for, at det kunne blive brækket ved at ramme et bump eller gå over jernbanespor.

Moderne udstødningssystemer er normalt lavet af aluminiseret stål eller rustfrit stål, men det betyder ikke, at de eller de dele, der holder udstødningsgassens komponenter på plads sidste for evigt. Varme, snavs, vejsalt og fugt kan alle forårsage rust i udstødningssystemet.

Selvom en lydpotte rangle kunne fastsættes simpelthen ved at stramme et par bolte eller udskiftning af en brækket bøjle, kan korrosion være slemt nok til lyddæmperen eller tilgrænsende dele, som de skal udskiftes.

En rangle eller slag støj fra udstødningssystemet måske ikke være en ekstern problem. Bafler eller andre komponenter inde i lydpotter kan løsne sig og forårsage interne rangler.

Desuden kan lyddæmperen ikke være den eneste årsag eller endda den skyldige. Beslag og bolte udstødningsrør, varmeskjolde over katalysatorer og andre komponenter kan komme løs, og katalysatorer kan udvikle interne rangler, når de går dårligt.