Den check engine lys advarer bilister, at noget er galt, og opstår, når computeren udsender en fejlmeddelelse.

Hvad betyder det, når min check engine lyser?
En glødende check engine lys betyder, at ombord diagnostiske system har registreret et problem, der berører en emissionskontrol. Der er snesevis af muligheder, hvorfor det er belyst. Det kunne være noget så simpelt som en løs gas cap, dårlig luftstrøm, en dårlig ilt sensor eller en defekt katalysator. Når denne advarselslampe tændes, genererer en fejlkode, der kan læses ved at tilslutte en diagnostisk scanner til køretøjets ombord diagnosesystem; der vil styre din mekaniker til specifikke områder og hjælpe med at finde årsagen. En blinkende check engine lys betyder at problemet er alvorligt nok, at det berettiger øjeblikkelig opmærksomhed for at forhindre dyre reparationer. Stop så snart det er sikkert at gøre det.

Hvor hurtigt skal jeg få min check engine lyset kontrolleres en gang det lyser?
Selvom en check engine lys ikke altid signal om, at noget kræver øjeblikkelig opmærksomhed, bør det ikke ignoreres. Selv om det kan være mindre, kunne det være noget dårligt, noget, der vil vokse værre hurtigt, hvis der ikke gøres noget. For eksempel kan en defekt lambda-sonde reducere brændstoføkonomi, hæve emissioner og forårsage katalysatoren overophedning. Udskiftning af en katalysator vil være langt dyrere end en ilt sensor. Hvis check engine blinker det betyder at situationen er dystre og skal løses pronto.

Hvorfor er det vigtigt at diagnosticere en belyst check engine lys?
Den eneste måde at finde ud af, hvad der forårsagede check engine lys til at belyse er at have en mekaniker tilslutte en diagnostisk scanner til det indbyggede diagnosesystem til at udtrække fejlkoder, der vil hjælpe lokalisere kilden. Jo før det er gjort bedre.

Hvor meget skal jeg betale?
Udgifterne til reparationer kan afhænge af, hvor du er lige så meget, som det gør på hvad du har brug fast. For at få et skøn for din reparation, gå til vores estimator, tilslutte din bils år, mærke og model oplysninger, tilføje dit postnummer, og vælg reparationen du behøver. Vi giver dig en vifte for, hvad dine reparationer skal koste i dit område.